Trio NATHALIE LORIER

zaterdag, 22 september 2018 om 20:30
Prijs: 
€12,00
Prijs +65 of voorverkoop: 
€10,00
Studenten -25j: 
€ 3,00

Nathalie Lorier, piano, Tineke Postma, saxofoon, Nic Thys, contrabas

Nathalie Loriers werd geboren in Namen (België) in 1966. Zij volgt allereerst een klassieke piano-opleiding maar krijgt al spoedig belangstelling voor jazz. In 1990 ontvangst ze de eerste prijs voor jazzpiano en harmonie van het Koninklijk conservatorium in Brussel.
"Schaamteloze gevoelens, een zacht afwisselen van extraverte verfijning en lichte introversiteit. Lyriek in zacht geschilderde kleuren, nuances in toucher, geïnspireerde composities, frisheid in geïmproviseerde nuances (...) Nathalie Loriers verenigt ze allemaal . Ze is overtuigend in haar timing, in haar stiltes en in haar sereniteit.".
Sedert 2002, speelt Nathalie Loriers piano in het Brussels Jazz Orchestra (BJO).
In 2007, stelde het cultureel centrum « de Bijloke » in Gent aan Nathalie Loriers voor samen te werken met het "Spiegel Strijkkwartet", voor een uniek concert.
Dit heel nieuw project verenigt  een  jazz kwartet met een klassiek strijkkwartet.In september 2011,wint ze de Sabam Cultuur Wedstrijd,in het kader van Jazz Hoeilaart Contest; haar compositie ,'Canzoncina' wordt als verplicht werk voor het eerst uitgevoerd door de finalisten van Jazz Hoeilaart.

Naast haar carrière als musicus geeft Nathalie sinds 1994 les aan het " Koninklijk Conservatorium van Brussel",