Orgelrecital PETER WALDNER

zondag, 19 september 2021 om 16:00
Prijs: 
€15,00
Prijs +65 of voorverkoop: 
€12,00
Studenten -25j: 
€ 3,00

Peter Waldner is een Oostenrijks organist, klavecinist, fortepianospeler, ensembleleider, specialist in oude muziek, historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk en historische klavierinstrumenten,.

Hij studeerde in 1985 af als student van het Jophanneum in Merano. Hij behaalde zijn muzikale opleiding aan het Tirools Staatsconservatorium en aan het Instituut voor Musicologie van de Universiteit van Innsbruck bij Walter Salmen. Hij studeerde ook bij Gustav Leonhardt in Amsterdam, bij Hans van Nieuwkoop en Kees van Houten aan de historische orgels van Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Helmond, bij William Christie in Parijs en bij Jean-Claude Zehnder aan de Schola Cantorum Basiliensis. Masterclasses leidden hem ook naar Luigi Ferdinando TagliaviniJesper Bøje ChristensenKenneth GilbertHarald Vogel, Pierre Hantaï en Daniel Roth

Waldner is actief in Innsbruck als docent klavecimbel, orgel, basso continuo, stilistische studies en uitvoeringspraktijk van oude muziek aan het Tirools Staatsconservatorium en aan de afdeling van de Mozarteum Universiteit Salzburg en sinds 1988 als organist en kerkmusicus van de Toneelparochiekerk van Mariahilf.

Zijn concertactiviteiten hebben hem naar de meeste Europese landen gebracht. Als klavecinist, organist, clavichord- en fortepianospeler was hij te gast op tal van oude muziekfestivals en ensembleleider. Radio-opnames werden gemaakt bij de ORF, de RAI en de Nederlandse radio KRO.

Hij brengt een zorgvuldig samengesteld programma aangepast aan ‘ons’ Forceville-orgel.