Orgelconcert Liuwe Tamminga

zondag, 24 april 2016 om 16:00
Prijs: 
€14,00
Prijs +65 of voorverkoop: 
€13,00

werken van H.Purcell, A.v.d.Kerckhoven, J.Fr.Dandrieu, J.P.Sweelinck, Anoniem, G.Scronx.

Liuwe Tamminga wordt internationaal beschouwd als één van de grootste kenners op het gebied van de Italiaanse orgelmuziek uit de 16de en 17de eeuw. Hij is, samen met Luigi Ferdinando Tagliavini, titularis van de Basilica di S. Petronio te Bologna, waar hij de beide schitterende instrumenten van Lorenzo da Prato (1471-1475) en Baldassare Malamini (1596) bespeelt.

Hij maakte talrijke cd’s, waaronder het volledige werk van Marc’Antonio Cavazzoni (“Diapason d’Or”, Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2005, Goldberg vijf sterren), de Fantasieën van Frescobaldi (beste plaat van de Amadeus-maand 2006 en “Diapason” vijf sterren), “Mozart on Italian organs” (Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2006 en “Diapason” vijf sterren), en de opname gewijd aan Andrea en Giovanni Gabrieli, samen met met L.F. Tagliavini.

Hij speelt regelmatig met de ensembles Concerto Palatino en Odhecaton.

Hij kreeg uitnodigingen om masterclasses te geven aan de Accademia di Musica Italiana per Organo te Pistoia, de Corso Internazionale di Musica Antica te Urbino, de Conservatoria van Parma, Mantua, Pesaro, Bergamo, Potenza, Matera, Krakow, Wroclaw, Utrecht, Rotterdam, het New England Conservatory te Boston en het Lemmensinstituut te Leuven.
Zijn intensieve concertpraktijk bracht hem overal in Europa, en in de Verenigde Staten en Japan.