Olivier LATRY, orgel

vrijdag, 02 oktober 2015 om 20:30
Prijs: 
€0,00
Prijs +65 of voorverkoop: 
€0,00
Studenten -25j: 
€ 0,00

Olivier Latry werd geboren in Boulogne-sur-Mer, Frankrijk (1962). Na zijn muzikale studies in Boulogne-sur-Mer schreef hij zich in voor de orgelklas van Gaston Litaize aan de Academie van Saint-Maur. In 1995 werd Latry benoemd tot hoogleraar orgel in de Avademie van Parijs.

In 1985, op 23 jarige-leeftijd, kreeg Olivier Latry de post van een van de vier ‘titulaires des grands orgues’ van de Notre-Dame te Parijs, na het overlijden van Pierre Cochereau. Verder heeft hij een aktieve carrière als concertuitvoerder. Hij gaf concerten in meer dan veertig landen, in het bijzonder in de Verenigde Staten, en werd hij een van de populaire Franse organisten in dat land.

Latry wil zich niet specialiseren in de muziek van een bepaalde periode, maar heeft een reputatie voor het uitvoeren van de muziek van zijn tijdgenoten. Hij heeft onder meer de complete orgelwerken van Olivier Messiaen opgenomen voor Deutsche Grammophon. Latry is ook bekend als improvisator, in de traditie van een uitzonderlijke Franse lijn die loopt van Charles Tournemire tot Pierre Cochereau. Uiteraard zijn wij ten zeerste benieuwd hoe hij het historisch Forceville-orgel van Broechem gaat gebruiken.

In dit lustrumconcert brengt hij werken van Soldt, Kerll, Laukvik, Raison, Couperin, Latry, Mobberley, Alain, Matter en een improvisatie, een keuze van voor barok tot hedendaags op een historisch orgel!