La Capilla met Philippe Thuriot, accordeon

dinsdag, 05 mei 2015 om 20:30
Prijs: 
€0,00
Prijs +65 of voorverkoop: 
€0,00
Studenten -25j: 
€ 0,00

Agricola's Missa in mynen zyn en improvisaties

Marnix Decat, Tore Tom Denijs, Lieven termont, Kees Jan De Koning , Philippe Thuriot

 

In Agricordeon doet La Capilla beroep op een polyfoon instrument, dit keer geen luit of orgel maar een accordeon. Na zijn uitvinding in 1829, verspreidde de populariteit van dit instrument zich snel en werd het een basisinstrument in de folkmuziek. De accordeon is een ongewoon veelzijdig instrument dat zich de laatste decennia ontpopt als een

bruggenbouwer tussen de klassieke en amusementsmuziek met vaak een ongekende improvisatorische virtuositeit.

Het is net vanuit deze polyvalente inbreng dat de accordeon in dit programma, waarin Alexander Agricola's Missa in mynen zyn centraal staat, een brug slaat tussen de oude en nieuwe en tussen de genoteerde en improvisatorische muziek: alsof we Agricola "live" in de persoon van veelzijdig accordeonist Philippe Thuriot improvisatorisch aan het werk horen op de zo geliefde melodieën van zijn tijd.

Tevens zal hij het opdrachtwerk 2015, toevertrouwd aan de componiste Hanne Deneire, creëren. Dit werk zit in 3 delen verweven in het volledige propgramma.

 

Philippe Thuriot studeerde accordeon in Antwerpen en aan het Conservatorium te Kopenhagen. Hij speelt in tal van ensembles en orkesten en maakte  twee wereldtournees met het internationale dansgezelschap“Les ballets C de la B” van Alain Platel.