Ensemble EXPLORATIONS - Roel Dieltiens

donderdag, 28 april 2022 om 20:30
Prijs: 
€18,50
Prijs +65 of voorverkoop: 
€17,00
Studenten -25j: 
€ 5,00

De come back van Ensemble Explorations-Roel Dieltiens.
Werken van Mozart voor fluit, hoorn en strijkers.

Als er een muzikale come back aangekondigd wordt, denken we eerder aan The Rolling Stones of Abba. In de klassieke muziekwereld is een come back veel zeldzamer en doet zoiets nooit zoveel stof opwaaien als bij bovenstaande groepen.

Nochtans was Ensemble Explorations-Roel Dieltiens 15 jaar lang een toonaangevend en internationaal bekend kamermuziekensemble dat regelmatig de oren van muziekminnaars uitwaste en verfrissend nieuwe versies bracht van bekende en ook totaal onbekende werken. Vele onderscheidingen, bekroningen en prijzen werden hun deel en de verrassing was dan ook compleet toen Roel Dieltiens besloot ermee op te houden.

Nu, na een stilte van 13 jaar, gaan ze samen terug de scène op. Allemaal uiteraard ouder en grijzer geworden maar met zeker zoveel enthousiasme als vroeger en met zóveel meer ervaring.

W.A. Mozart is de uitverkorene die speciaal voor de gelegenheid onder handen wordt genomen. 

Op het programma staan enkele Preludes en Fuga’s voor strijktrio, twee Kwartetten voor fluit en strijkers en het weinig gespeelde maar prachtige Kwintet voor hoorn en strijkers.

Oude rakkers-van-dienst zijn Frank Theuns, Teunis Van der Zwart, Margarete Adorf, Richard Wolfe, Frans Vos en Roel Dieltiens.