Cindy CASTILLO, orgel

zondag, 08 oktober 2017 om 16:00
Prijs: 
€10,00
Prijs +65 of voorverkoop: 
€9,00
Studenten -25j: 
€ 3,00

Verrassend programma op het historisch orgel.

Hartstochtelijk en compromisloos, uitzonderlijk begaafd en inspirerend, zo munt   Cindy Castillo uit op de internatonale orgelscène met programma’s die de kruisingen verkennen tussen het orgel en andere expressievormen.
Haar activiteiten als soliste hebben haar al van Tokio naar New York gevoerd alsook naar vele Europese landen, zonder Afrika te vergeten (Lubumbashi).
Cindy Castillo werkt graag in nauw contact met talrijke hedendaagse componisten. De CD met als titel « Fragments », verschenen bij het label Paraty in juli 2014, wordt reeds beschouwd als een must van de hedendaagse muziek met orgel en werd bekroond met de prijs « Octave de la musique contemporaine » in 2015.
Haar meesters waren Benoît Mernier, Jean Ferrard, Christophe Mantoux, Michel Bouvard en Olivier Latry. Ze behaalde o.m. de eerste prijs van de nationale wedstrijd Axion Classics 2000 (heden Belfius).
Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus is Cindy Castillo bedrijvig als programmator en presentatrice bij Musiq3, de klassieke radiozender van de Franstalige gemeenschap in België. Ze doceert orgel aan IMEP ( Namen) . Tevens is ze titularis van het orgel van de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Brussel.
Ongetwijfeld wordt dit een verrassend programma op een historisch orgel.