Bart RODIJNS, harmonium, Nicolas CALLOT, pianoforte - DEFINITIEF UITGESTELD naar???

dinsdag, 11 mei 2021 om 20:30
Prijs: 
€18,50
Prijs +65 of voorverkoop: 
€17,00
Studenten -25j: 
€ 5,00

werken van Franck, Liszt, Wagner

Een ‘Harmonium & Piano duo’ is vandaag eerder uniek. Toch was het in de 19de eeuw één van de meest populaire combinaties waarbij het briljante ‘hamerklavier’ gecombineerd werd met het melancholische ‘expressieve orgel’. Kortom in vaardige handen (en voeten) is deze combinatie de ultieme match. Nicolas Callot & Bart Rodyns beheersen deze historische instrumenten als geen ander, bovendien zijn ze al meer dan 20 jaar intens bevriend… 

Na op jonge leeftijd o.a. de prijzen Pro Musica, Jos Van Looy, Victor Van Hemel, medaille van de Stad Lier, laureaat Ottoboni,… ontvangen te hebben studeerde Bart Rodyns bij D. Van Handenhoven orgel. Daarna vervolgde hij z’n studies aan de conservatoria te Antwerpen & Maastricht. Met grootste onderscheiding werd hij “Master of Music”.

Nicolas Callot begon op achtjarige leeftijd zijn pianostudies bij Heidi Hendrickx en Levente Kende. Hij vervolmaakte zich verder aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja. Hij volgde tevens les bij Elisabeth Leonkaja en Jan Wijn. Hij won verschillende nationale wedstijden en werd laureaat van de Brahms Wedstrijd in Oostenrijk (2008).