44ste seizoen: vzw Festival der Voorkempen

kerk schilde bergen

Nadat de gemeente Malle een jarenlange traditie van samenwerking met het Festival van Vlaanderen-Mechelen stopgezet zag worden,diende zich vanaf 2013 een nieuwe opportuniteit aan voor onze liefhebbers van de klassieke muziek,nl. een invloeiing in het Festival der Voorkempen.

In 2017 organiseert het Festival der Voorkempen reeds voor het vijfde jaar op rij een concert in de St-Martinuskerk in Westmalle.Vanzelfsprekend met de steun van de gemeente Malle, haar cultuurdienst en haar grootste ambassadeur:de abdij van de Trappisten.Tot ieders tevredenheid en zelfs meer dan dat.

Want het Festival der Voorkempen kan bogen op een sterke reputatie,vanuit de stamgemeente Schilde regionaal uitdeinend over Broechem en Malle.Kwalitatief van een zeer hoog gehalte,met aandacht voor de diverse stijlen,genres en facetten van de ultra brede waaier die de klassieke muziek vormt.

Die regionale werking schept banden,zorgt voor verbondenheid en vooral voor verbreding van de publieke belangstelling en verrijking van de culturele beleving van onze burgers.Wat dan weer meer interesse opwekt bij de musici zelf.Voorkempense kruisbestuiving,waar de organisatoren kundig en gedreven op inspelen.

Zij verdienen in de eerste plaats ons aller waardering.Hun organisatie staat als een huis.Het Festival der Voorkempen koppelt talentrijke uitvoerders aan de mooiste muziekstukken in akoestisch aangename plaatsen met ondersteuning van loyale partners en sponsors voor het beste publiek van liefhebbers van de klassieke muziek:het Voorkempense publiek.

Aan dit publiek: geniet ervan!

Aan de organisatoren: geniet er ook van.En blijf doorgaan!

Felicitaties in elk geval voor de fijne samenstelling van uw jaarprogramma 2017.

 

                                                                                                                                                                    Harry Hendrickx,

                                                                                                                                                                     Burgemeester van Malle.